Het eerste wat ik heb gedaan is het verwijderen van de binnenschotten, lampen en bedrading.  Die schotten zaten gelijmd en gepopnageld. Muurvast dus.  Maar de boormachine, zaag en de potkrik is het uiteindelijk gelukt.  

slopenbinnenkantaanhanger

 

De binneschotten waren ook gemaakt van dezelfde honingraatpanelen als de wanden en het dak. 

 

honingraatpaneel

 

Deze panelen zijn heel stevig! Waarschijnlijk ook goed in het tegenhouden van scherven.  Wel een veilig idee mocht op de camping de caravan naast je ontploffen.  Het isoleert alleen niet zo heel erg goed.  Dus om het in de winter warm te houden en in de zomer koel.  heb ik de hele caravan van binnen bekleed met 10mm dik isolatieschuim.  Om koudebruggen te voorkomen zit het schuim gelijmd met een sikoflex/polymax achtige kit. Op onderstaande foto zie je lijm als witte dotten aan het plafond.  Ook zitten hier de schuifraampjes aan de zijkant al gemonteerd.  In de achterklep heb ik een vast raam gemaakt. 

isolatieschuim

 

Ik wilde de binnenkant van de caravan bekleed hebben met natuurlijke materialen. Hout dus. Op het schuim heb ik 9mm dikke berkentriplex panelen gelijmd.  De lijm moet 24 uur drogen. en zolang moeten de platen aangedrukt worden. Die doe ik met de staanders en dwarsbalken die je op onderstaande foto ziet. 

houtlijmenaanhanger

 

houtlijmenaanhanger2

 

 

 

houtlijmenaanhanger3

 

Ik woonde toen inmiddels weer op de Kemphaan, dus al het zaag en plakwerk doe ik hier buiten, naast de tent. 

 

boekenplank

 

Het begint al wat te worden.  Op bovenstaande foto is de boekenplank te zien. De binnenkant is groen.  De houten box linksonder bevat de module met de overspanningsbeveiliging voor de binnenkomende kabels voor stroom en antennes.  De horizontale lat in het midden is bedoeld om de lattenbodem van het bed op te leggen. 

 

Aan de andere zijde van de aanhanger komen nog een keukengedeelte en een kast/bureau gedeelte.  Maar voor de reis naar Engeland in 2011 heb ik er tijdelijk een stapelbedje gebouwd voor mijn dochters. 

 

stapelbedje

 

 

slapenmetzijnallenMaar met zijn vijven in de aanhanger slapen lukt ook wel.....

 

 

Aan de linkerkant heb ik een cabinet met kastjes en lades gemaakt.  Dit om kleren en dergelijke te kunnen opbergen.  Ook zit er een ruimte voor het chemisch toilet en een klein bureautje met een uitsparing voor apparatuur. 

 

caravancabinet1

 

caravancabinet2

 

caravancabinet4

 

caravancabinet3

 

caravancabinet5

 

Hierboven de ruimte voor apparatuur.  Achteraan, of rechts als je bij het bureau zit is plek voor een korte golf transceiver. (TS-570) en vooraan of links een communicatieontvanger (AR5000).  De rode kast links is de PC. 

 

Om de leefruimte wat te vergroten, maar vooral om in de regen ook droog te kunnen koken, zolang het keukentje en hefdak nog niet klaar zijn heb ik een luifel/tent gekocht welke perfect aansluit op de achterkant.   De tent is een zogenaamde vestibuletent voor de boogtenten van de Landmacht. De Aluminium stokken steken hier nog boven de tent uit. Deze heb ik later ingekort. 

 

vestibuletent1

 

vestibuletent2